Zzp’ers meer tevreden over werk

Zzp’ers (zelfstandige zonder personeel), zijn vaak meer tevreden over hun werk dan werknemers die in dienst zijn bij een baas. Dit komt omdat zzp’ers vinden dat ze meer gevarieerd werken hebben. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en samenwerkende partners.

80 procent van de zzp’ers geeft aan dat het werk wat hij/zij doet als gevarieerd te ervaren. Dit is 10 procent meer dan werknemers die in dienst zijn van een baas. Werknemers met een flexibele arbeidsrelatie vinden hun werk het minst gevarieerd. Voor zelfstandige ondernemers is het vaak van belang dat zij verschillende nieuwe werkzaamheden leren, het is daarom ook dat zij vaak gevarieerder werk doen. Daarnaast dienen zij erg creatief te zijn, wat het werk gevarieerd en minder eenzijdig maakt. Naast taakvariatie bepaalt ook de beroepsgroep en leeftijd dat zelfstandige ondernemers meer tevreden zijn over hun werk.  Leerzaam werken is van belang bij gevarieerd en tevredenheid in het werk  Onder leerzaam werken valt onder andere het volgen van opleidingen en cursussen. Voornamelijk werknemers die in dienst zijn van een baas volgen meer opleidingen en cursussen dan zzp’ers.  Van de werknemers die voor een baas werkt, heeft 51 procent een opleiding of cursus gevolgd binnen het werkgebied in de afgelopen twee jaar. Bij zzp’ers is dat 44 procent. Hiernaast is het ook erg belangrijk dat een werknemer gezond is, een gezonde medewerker is namelijk een meer tevreden medewerker. Daarbij is de mentale gezondheid ook erg van belang. E-health kan hier bijvoorbeeld bij helpen. Het is een instrument die de mentale gezondheid. E-health is van belang om de GGZ betaalbaar en laagdrempelig te houden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *