Vakantiebanen populair

Vakantiebanen waren deze zomer erg gewild. Veel jongeren hebben tijdens de zomervakantie verschillende bijbaantjes gehad als ober, schoonmaakster, of wellicht tomatenplukker. Voornamelijk de schoonmaakbranche, zorgbranche, maar ook de horecabranche is populair voor tijdelijke en vakantiebaantjes. Daarnaast ligt het uurloon wat jongeren minimaal moeten verdienen per uur hoger dan voorgaan jaren. Veel jongeren vinden deze vakantiebaantjes door het netwerk van hun familie of vrienden. Daarnaast blijven veel jongeren werken bij hun huidige bijbaantje, maar dan maken ze in de vakanties meer uren. Hiernaast staan er ook veel bijbaantjes op online vacaturesites of op sociale media zoals Facebook.

Het aantal studenten dat werk tin de vakanties is ook gestegen sinds onder andere het leenstelsel is ingevoerd.  Studenten moeten hierdoor meer sparen tijdens hun vakantie voor hun studie of grote uitgaven. Ook werkgevers merken de groei in het aantal vakantiebanen en de vakantiewerkers. Tijdelijke werknemers zorgen vaak voor veel administratie handelingen. Denk hierbij aan salarisverwerking , urenregistratie en de opmaak van arbeidscontracten. Veel werkgevers kiezen er dan ook voor om het juridisch werkgeverschap uit te besteden. Dit doen ze vaak bij payroll bedrijf of organisatie. Hierdoor hebben ze minder last van administratieve, financiële en juridische handelingen. Zij kunnen zich hierdoor weer focussen op hun passie: ondernemer zijn.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *